Zaželi - Završna konferencija

Dana 31.07.2023. godine održana je završna konferencija projekta Zaželi – Općina Trpinja III koji za cilj ima smanjenje nezaposlenosti i rizika od siromaštva zapošljavanjem teže zapošljivih žena, pripadnica ranjivih skupina te poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba u dobi od 65 i više godina i/ili nemoćnih osoba kao krajnjih korisnika na području Općine Trpinja.

Ovim projektom zaposleno je 20 žena pripadnica ciljne skupine na vremenski period od 6 mjeseci te je pružena redovita pomoć i podrška za ukupno 146 krajnjih korisnika.

Završnoj konferenciji su prisustvovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar, Zavoda za socijalni rad Vukovar, zaposlene žene, krajnji korisnici i predstavnici medija.

O značaju ovog projekta za Općinu Trpinja  kroz prezentaciju nešto više  je prezentirala voditeljica projekta Jasna Ajduković  istaknuvši veliku važnost predmetnog projekta za ruralnu sredinu u kojoj veći dio populacije čini starije stanovništvo. Naime, u gradovima je, istaknula je, drugačija situacija jer stanovnici imaju veće mogućnosti i pristupačnost (trgovina ,ljekarna, pošta  itd.) Koliko su ovi projekti važni, dodala je,  pokazala su iskustva Općine Trpinja u prethodna dva projekta ZAŽELI koja su provedena na području općine. Važnost ovih projekata posebno je došla do izražaja u vrijeme pandemije  Covid 19 kada je krajnjim korisnicima jedini socijalni  kontakt bio sa zaposlenicama projekta ZAŽELI.

Posebno je istaknula kako se projekt ZAŽELI integrirao u općinu te postao njezin sastavni dio, o čemu govori sve veći broj prijava krajnjih korisnika koji žele biti uključeni u projekt, kao i povećani broj zainteresiranih žena koje žele raditi u predmetnom projektu.

Na završetku konferencije voditeljica  projekta Jasna Ajduković zahvalila se vrijednim ženama koje su se potrudile obavljati svoje zadatke sukladno opisu svojega posla, svim korisnicima koji su bili pristupačni i dobro surađivali sa zaposlenim ženama te općinskom  načelniku i svim zaposlenim u Općini Trpinja koji su velikim djelom doprinijeli da se projekt dovede na zavidni nivo, kakav i zaslužuju stanovnici Općine Trpinja.

Zaključno, perspektiva projekta, uz veća financijska EU sredstva u novom planskom razdoblju, vrlo je obećavajuća.

Općina Trpinja ujedno zahvaljuje i partnerima na projektu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Vukovar i Zavodu za socijalni rad Vukovar u prijavi i uspješnoj realizaciji projekta kao i svim sudionicima u provedbi projekta uz nadu će se nastavak projekta čim prije ostvariti kako bi se starim i nemoćnim osobama na području općine osigurale potrebne usluge u njihovom domu.


 


 

 

Copyright © Općina Trpinja