ZAŽELI – faza III

Dana 24.02.2023. godine u Domu kulture Bobota održana je početna i tiskovna konferencija projekta „ZAŽELI – Općina Trpinja III“ koji je sastavnica programa „ZAŽELI – faza III“, a kojeg  provodi Općina Trpinja.

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Vukovar.

Prisutne je pozdravio općinski načelnik Miroslav  Palić te podsjetio na veliki značaj ovoga projekta za općinu te zaposlenicama na projektu Zaželi-Općina Trpinja III poželio sreću u budućem radu.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Vukovar prisutne je pozdravila ravnateljica  Jasna Kolar.  Pozdrave je također uputila izvršna  direktorica  Europskog doma Vukovar  gospođa  Dijana Antunović  Lazić, te  spomenula dugogodišnju suradnju sa Općinom Trpinja  i navela kako na području Općine Trpinja točnije mjestu Bršadin  također provodi projekt Zaželi-  Zajedno u najboljim godinama II te kako je zajednička suradnja besprijekorna.

Projekt „ZAŽELI – Općina Trpinja III“ je financiran s 988.800,00 kn / 131.236,31 EUR  iz PRORAČUNA  RH (15%), EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA (85%), a o samoj provedbi projekta voditeljica  Jasna Ajduković je na početku navela kako se projekta provodi u trajanju od osam mjeseci (15.12.2022.-15.08.2023.), a unutar kojeg šest mjeseci se intenzivno radi s krajnjim korisnicima na terenu. Cijeli program je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda „Operativni program učinkoviti ljudski potencijali. Kao i kod svih programa „ZAŽELI“ cilj je zapošljavanje žena koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama na tržištu rada, a koje će svojim radom pridonijeti poboljšanju kvalitete života starijih i/ili nemoćnih osoba koje su u potrebi za podrškom i potporom. U sklopu projekta zaposleno je 20 žena koje trenutno brinu o 140 krajnjih korisnika.

Voditeljica projekta je istaknula i veliku zahvalnost svim prisutnima na odazivu na predmetnu konferenciju, osvrnula se na vrijednosti socijalnih programa u zajednici, zahvalila se partnerima na suradnji koja je konkretna i sadržajna, te pohvalila trud i rad zaposlenih žena na terenu.

Na predmetnoj početnoj i tiskovnoj konferenciji sudjelovale su žene zaposlene na projektu, te nekoliko krajnjih korisnika koji su iznosili svoja iskustva – koja su bila iznimno pozitivna, te su pohvalili postojanje i provedbu ovakvih projekata u zajednici, u nadi da će se nastaviti po mogućnosti bez prekida. Susret je završen u opuštenoj atmosferi, u neformalnim druženjima, razmjeni iskustava, te uz prigodnu okrijepu za sve. Nazočni su mogli preuzeti i promotivne materijale koji su osmišljeni i tiskani za provedbu projekta.

Iz Općine Trpinja upućuju zahvalu svima koji su se odazvali pozivu na konferenciju i tako dali doprinos razvoju  svoje zajednice.
 
 

 
 
Copyright © Općina Trpinja